woensdag 24 mei 2017

Rustdag

Woensdag nemen we een rustdag, of wat daarvoor door moet gaan.
Dus slapen we een kwartier langer uit en doen we een was; we installeren zelf een state-of-the-art waslijn.
Gisteravond hebben we de kaart bekeken; Luz Ardiden zou kunnen, maar dan moeten we heen en terug 10 km langs de grote weg. Dichterbij ligt een doodlopend dal: Cauterets en Pont d'Espagne, een traject dat goed zou moeten zijn voor 1.000 hm. 

Onderweg blijkt dat een goede keus. De eerste 8 km loopt de weg met 4-6% lekker door, net voor Cauterets is er 1 km met korte en steile hairpins, tot wel 20%.
Na Cauterets begint de klim echt goed, met stukken tot 15% langs een woest bruisende rivier/waterval. Dat uitzicht vergoedt wel wat, maar we hebben onze aandacht nodig bij het wegdek en onze benen. Foto's  maken we in de afdaling.
Gelukkig duurt dat steile deel maar 3 km, dan komen we in het boven-dal met een ruige natuur om een grote parkeerplaats: Pont d'Espagne. Te voet kun je hier Spanje binnenlopen, maar dan moet je nog wel > 500m hogerop. We besluiten dat het voor ons op deze rustdag genoeg is en gaan genieten van de lekker lopende afdaling v.a. Cauterets.

Op de camping krijgt het begrip 'rustdag' echt vorm. Met een beeld van de Giro (Tom is er weer/nog), boodschappen en vanavond Ajax-Manchester United op de TV in de kantine.

Vandaag is Biarritz geen meter dichterbij gekomen. 
Statistiek: 45 km en 1.200hm.


Meep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten