zondag 28 mei 2017

De laatste etappe

De vouwwagen staat opgesteld, eerst maar even het zwembad in. Daarna proviand halen voor de terugreis en rond 18.00 uur klaar voor vertrek. Zowaar, ik heb nog best zin om een stukje te fietsen. Of is het, dan zijn we klaar?
We vertrekken voor de laatste etappe, nog 25 km en een beetje hoogteverschil. Bij het strand aangekomen kan de verlossende foto gemaakt worden. We hebben het gehaald, na 950 km, ruim meer dan onze aanvankelijke routeplanning gaan we nu het beloofde koude biertje drinken.

Terugblik:

Een plan omzetten in iets concreets en dat dan ook uitvoeren. Natuurlijk is dit spannend geweest. Ongeveer een jaar geleden ontstond het plan de Pyreneeen over te fietsen; een wens die ik al jaren heb tot uitvoering brengen. Begin september was het plan geboren, de planologische uitvoering zou volgen. Onze makkers die we voor het gemak de Fietsweek vrienden noemen, werden op de hoogte gebracht van ons plan. Ieder krijgt de mogelijkheid in te tekenen waarbij duidelijk was dat we de pyreneeen coast to coast zouden fietsen en dat we niet vast wilden zitten op routes en data. Als alles vast ligt moet je elke dag naar de volgende bestemming en bij slecht weer is dat niet zo'n goed plan. 

In november werd duidelijk dat Meep, Henk en Gerard de uitdaging aan zouden gaan. Mannen die elkaar goed kennen en die ook qua fietsprestaties niet ver uit elkaar liggen. De uitvoering  werd 
verder bekeken. Duidelijk was dat we niet met bagage wilden fietsen. Om ons te verplaatsen bood Meep zijn vouwwagen aan.
Dat gaf veel vrijheid. Geen bagage probleem, we houden het financieel binnen de perken en vrijheid van zowel de route als aanpassingen van de route waren nu mogelijk. 
Consequentie van deze keus is dat iedereen een paar keer met de auto zou moeten rijden. Daar is nauwelijks over gediscussieerd, we zagen dat eerder als voordeel dan als nadeel. Bovendien kan de chauffeur van dienst de anderen tegemoet rijden als hij dat wil. Een keer vanwege het weer en een keer vanwege een afsluiting hebben we het parcours om moeten leggen. 

Veel twijfels over de fysieke haalbaarheid heb ik niet gehad. Ervaring genoeg in de bergen met meerdaagse inspanningen. 10 dagen aaneen fietsen is nieuw maar dat moet ik aankunnen. Veel trainen? Nou eerder gericht trainen. Voor mij was dat niet intensief fietsen. Het enige wat ik iets meer gewild had: langere duurtrainingen. Door het weer (koude) en daardoor een flinke verkoudheid waren de laatste weken voorbereiding niet optimaal. 

Gerard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten